Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Kolinda "pripretila" RUSIJI?

Foto: novilist.hr

Kolinda "pripretila" RUSIJI?

Hrvatski vojnici će učestvovati u NATO odgovoru na gomilanje ruskih snaga na granici EU, rekla je Kitarović.

Region
Izvor: Tanjug

"Referendum u Republici Srpskoj vidimo kao potencijalni niz referenduma, pa čak i o mogućoj nezavisnosti Republike Srpske. Ako se odluče na takav potez, sigurno bi došlo do reakcije Federacije BiH, što otvara mogućnost za novi konflikt. A s obzirom na to da je Rusija uključena u hibridno ratovanje, te da vidimo snažne veze između predsednika RS Milorada Dodika i Rusije, tu bismo onda imali ruski uticaj kroz oružje, taktiku, obaveštajni rat informisanjem i dezinformiranjem...", rekla je hrvatska predsednica za portal Difens njuz.

Grabar Kitarović je potvrdila da će hrvatski vojnici učestvovaće u NATO odgovoru na gomilanje ruskih snaga na granici EU.

"Naši vojnici trebalo bi biti stacionirani u baltičkim zemljama, nedaleko od granice s Rusijom", rekla je ona i dodala da je postavljanje vojnih snaga članica NATO-a kod granice s Rusijom deo je odgovora Evropske unije i NATO-a na ekspanzionističku politiku Vladimira Putina.

Ljudi traže vojsku na terenu zbog atmosfere koju stvaraju Kremlj i Putin, rekla je hrvatska predsednica i dodala da bi Hrvatskoj bilo draže da nije došlo do toga, ali da, eto, jeste.