Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mađarska opozicija: Orban "težak" 650 miliona evra

Viktor Orban/ Foto: sh.wikipedia.org

Mađarska opozicija: Orban "težak" 650 miliona evra

Jedan od lidera opozicione stranke Eđut Viktor Sigetvari rekao je danas na konferenciji za novinare da je premijer Mađarske Viktor Obran najbogatiji čovek u zemlji sa 205 milijardi forinti, što je oko 650 miliona evra, koje čuvaju njemu najbliži lj

Region
Izvor: Tanjug

Mađarska opoziciona partija Eđut tvrdi da je premijer Mađarske Viktor Obran najbogatiji čovek u zemlji sa 205 milijardi forinti, što je oko 650 miliona evra, koje čuvaju njemu najbliži ljudi, prenosi agencija MTI.

Jedan od lidera stranke Eđut Viktor Sigetvari rekao je danas na konferenciji za novinare, pozivajući se na proračune stranke zasnovane na nedavno objavljenoj listi 100 najbogatijih Mađara, da je Orban zatražio od članova svoje porodice i političkih saradnika da čuvaju njegova sredstva, ali da je "novac i dalje njegov".

Ukupna suma kojom Orban raspolaže sakupljena je u proteklih 15 do 20 godina, većinom kroz ulaganja u medije i građevinski sektor, tvrdi Sigetvari.

On je najavio da će se Eđut založiti za obelodanjivanje informacija o poslovnim ljudima koji su "zgrnuli bogatstvo od novca poreskih obveznika".

Pres služba premijera Orbana saopštila je da je on prijavio svoju imovinu kao "autentičan izveštaj o svom bogatstvu, u skladu sa zakonom".