Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mamić tvrdi da je finansirao Kolindinu kampanju sa 20.000 kuna

Zdravko Mamić/ Foto: espncdn.com

Mamić tvrdi da je finansirao Kolindinu kampanju sa 20.000 kuna

Potvrdio je da je dva puta bio "mali donator od po 10.000 kuna", što je, kako je rekao, učinio iz simpatije.

Region
Izvor: Agencije

Čelnik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) i nekada prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić izjavio je da predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović upoznao slučajno u Briselu, te da joj je potom finansirao kampanju za predsedničke izbore sa po 10.000 kuna (oko 1.400 evra) u dva navrata.

Mamić je na konferenciji za novinare, nakon što je dao izjavu u Uskoku, objasnio da je Grabar Kitarović kad ju je upoznao bila u Briselu pri NATO-u.

Mamić je rekao da je pozvan u Uskok da da izjavu u vezi sa naručenim atentatom na državnog tužioca Dinka Cviana, te da je on rekao da sa tim nema nikakve veze.Tužilaštvo, međutim, nije želelo da komentariše poziv Mamića.

"Družeći se sa njom u to vreme, Čičak i ja smo rekli da je ona naša heroina i da će biti predsednica. Ona se nasmejala i rekla da je daleko od toga i da radi drugi posao. I gle čuda, ona se pojavila i postala predsednica", ispričao je Mamić novinarima..

Potvrdio je da je dva puta bio "mali donator od po 10.000 kuna", što je, kako je rekao, učinio iz simpatije.

"Ja to dnevno podelim siromasima širom Hrvatske. Zašto jednoj dami ne bih dao 10.000 kuna? To radi celi svet. U jednom trenutku smo iz zahvalnosti rekli da idemo napraviti večeru za našu dušu. Kako je ona mogla znati za to ko je tamo pod istragom? Proveselili smo se i više se nismo videli. Gde je problem", zapitao je Mamić.

O prijateljstvu s Mamićem oglasila se i hrvatska predsednica koja je potvrdila da je on njen poznanik, da se sa njim srela na društvenom događaju i da to nije krila, te da je, kako je rekla, u malom iznosu sponzorirao njenu kandidaturu,.

"Ali, to nije bitno jer je bio jedan od mnogih, a ja sam bila najveći donator svoje kampanje. Prema svima se odnosim jednako. Nemam uticaj, niti bih njega ili bilo kog drugog protežirala pred organima, ali isto tako kao predsednica se moram držati stava da je svako nevin dok mu se ne dokaže suprotno", rekla je Grabar Kitarović.

Dodala da bi za nju bilo najlakše da se povede za javnom histerijom i optuži Mamića javno kao i svi ostali.

"Neka institucije rade svoj posao, neću se mešati, ali štitiću slobodu i integritet svakoga. Ne sjćam se kad sam zadnji put videla Mamića, a moram reći da sam na svoj rođendan lani bila u krugu svoje porodice u Briselu i to se može lako proveriti", rekla je Grabar Kitarović.