Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Marović mora da uplati 50.000 evra u humanitarne svrhe

YT Printscreen

Marović mora da uplati 50.000 evra u humanitarne svrhe

Istovremeno, izvršena je blokada na preko 15 miliona evra, na računima tri privatne firme koje se dovode u vezu sa višemilonskim malverzacijama, "Gugi komerc", "Properti investment" i "Kopirajt"

Region
Izvor: Dnevne novine

Najpoznatiji crnogorski pritvorenik, visoki funkcioner vladajuće DPS Svetozar Marović, koji je tek napustio spuški zatvor, nakon što je sa tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju krivice, dobiće zatvorsku kaznu od tri godine i 10 meseci zatvora i moraće da uplati 50.000 evra u humanitarne svrhe.

Podgoričke Dnevne novine pišu da, ako Viši sud potvrdi sporazum priznanju krivice, Marović će se ponovo naći iz reštaka, a ukoliko ne uplati novčanu kaznu, zatvorska kazna će mu biti povećana.

Istovremeno, izvršena je blokada na preko 15 miliona evra, na računima tri privatne firme koje se dovode u vezu sa višemilonskim malverzacijama, "Gugi komerc", "Properti investment" i "Kopirajt" .

List piše da, ukoliko je suditi po Marovićevom priznanju krivice, donedavno najmoćniji Budvanin, kako je slovio u javnosti, ispostavilo se da je bolji filozof nego političar tvrdi da je u ovom korupcionaškom modelu delovanja i sam prevaren. Pozivajući se na nezvanične izvore, ovaj podgorički dnevnik piše da je Marović u svom iskazu, uprkos drugačijim očekivanjima kolega iz političkih krugova, priznao da je stvorio kriminalnu organizaciju, sa namerom da koruptivno deluje, a otkrio je i trag do više od 15 miliona evra, stečenih na nezakonit način.

List saznaje da je Marović navodno opisao i pojedinačne uloge i drugih članova označene grupacije, koja je prema njegovom priznanju brojala više od 30 osoba, javnih funkcionera, službenika, biznismena, familije, kumova i drugih...

Navodno, milioni za koje ga tereti Tužilaštvo završili su na računima nekoliko privatnih firmi. Međutim, da bi mu tužioci poverovali, Marović je morao dati precizne podatke o nestalim milionima, na osnovu kojih su već blokirani računi "Gugi komerc", "Properti investment" i "Kopirajt".

List piše i da se na tim računima trenutno nalazi više od 15 miliona evra.

Nakon jučerašnjeg izlaska iz Istražnog zatvora, Marović nije želeo da daje izjave novinarima, kojima se, međutim, obratio njegov advokat Zdravko Begović, ali nije komentarisao detalje potpisanog Sporazuma, zbog tajnosti postupka.

Ipak, osvrnuo se na zdravstveno stanje svog branjenika, koje je, kako je rekao, ozbiljno narušeno.