Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mustafić: Srebrenica je prodata kao na stočnoj pijaci

Foto: facebookreporter.org

Mustafić: Srebrenica je prodata kao na stočnoj pijaci

Svedok Tužilaštva BiH u suđenju Naseru Oriću, Ibran Mustafić nije odustao od svojih tvrdnji da je za dešavanja u Srebrenici zeleno svetlo dala međunarodna zajednica.

Region
Izvor: Glas Srpske

Suđenje ratnom komandantu Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću i njegovom saborcu Sabahudinu Muhiću za zločine nad Srbima juče je prekinuto pre nego što je i počelo, jer je svedok Tužilaštva BiH Ibran Mustafić odstranjen iz sudnice.Jedan od osnivača SDA u Srebrenici i autor knjige "Planirani haos" iz sudnice je udaljen zbog neprikladnog ponašanja, a sudsko veće je predložilo veštačenje radi utvrđivanja njegove zdravstvene sposobnosti.

Odbrana je informisala sud da poseduje dokumentaciju iz koje se vidi da je Mustafić stoodstotni invalid sa dijagnozom trajno poremećene ličnosti. Tužilac Miroslav Janjić je rekao da ne raspolaže tim informacijama i da će se izjasniti da li će saslušati Mustafića.

Prilikom davanja ličnih podataka, Mustafić je rekao da je sposoban za suđenje, da se oseća izvanredno, da je sa Orićem u bližem srodstvu i da živi na nekoliko adresa jer ima problema. Nakon što je udaljen iz sudnice rekao da je Sud BiH institucija kojoj smeta istina.

- Tvrdnje odbrane ne stoje. Ovo je jedina država u kojoj se sve može kupiti parama pa i sloboda - kazao je Mustafić.

Dodao je da je preživeo atentate i da su pokušali da mu ubiju kompletnu porodicu.

- Naser je iz moje ruke hleb jeo, a danas i u ratu ja sam bio čovek za odstrel. Došao sam ovde da definitivno otvorim Pandorinu kutiju koja se zove Srebrenica. Srebrenica je prodata kao na stočnoj pijaci. Sve je pripremljeno, međunarodna zajednica je dala mig i tako je to završeno - naglasio je Mustafić i poručio da se i dalje nikoga ne boji.

Izneo je optužbe na račun osnivača SDA Alije Izetbegovića i njegovog sina i lidera te stranke Bakira.

- Gospodari života i smrti još žive. Na ovim prostorima psi rata su postali kerovi mira - rekao je Mustafić koji je bio izložen uvredama Orićevih simpatizera i u sudnici i nakon izlaska iz suda.