Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
NJEGOVA PORUKA JE ZAPALILA INTERNET "Nisam hteo, ali ŽAO MI JE svakog čovjeka..."

Foto: Facebook

NJEGOVA PORUKA JE ZAPALILA INTERNET "Nisam hteo, ali ŽAO MI JE svakog čovjeka..."

Nije bio svestan koliko će njegove reči odjeknuti.

Region
Autor: NB

Miroslav Miki Čerek, čovek koji je svojim statusom na „Facebook-u“ upalio internet na Balkanu napisao je da mu nije bila želja da postane popularan, te da mu je nakon objave o političarima i huškanju na rat stiglo 3000 poruka prodrške!

„Stvarno mi nije bila namjera da zapalim sve društvene mreže, ali mi je sada drago jer vidim da ljudi nisu za rat. Hvala vam. Meni je žao svakog života koji je uzaludno pao, svakog invalida i svakog napaćenog čoveka. Žao mi je moje generacije koja je izgubila mladost, generacije naših roditelja koji su izgubili sve što su stekli. Žao mi je djece koja su tada izgubila detinjstvo“, napisao je meštanin Bosanskog broda.

Čerekovu objavu na „Facebooku“ podelilo je više od 2.700 ljudi, a na njegovom statusu našle su se dve fotografije. Jednja njegova, dok je bio mlad i dok je bio u ratu tokom rasprada bivše SFRJ i druge, fotografija njegovog sina, koji sada ima godina koliko je on imao u ratu.

„Uzeli ste mi mladost, zdravlje. Ubili sve u meni, ali čovjeka i srce niste... Sve ste mi uzeli za vaše ideale i da vama bude bolje, da možete sve opljačkati. Njega vam ne dam, njemu sam usadio ljubav prema svima, mir i napravio od njega čvjeka. Njega vam ne dam za vaše ideale, vašu decu, da opet pljačkate.... Njega vam ne dam da pucate u njega, da ga tjerate u rov po suncu, kiši i snijegu, da ga ranjavate, da krvari za vaše ideale...“, napisao je u poruci koja je zapalila internet.

Foto: Facebook