Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Novopazarac u KPZ Zenica vrbuje vehabije

Jašarević Foto: Printscreen

Novopazarac u KPZ Zenica vrbuje vehabije

​Novopazarac Mevlid Jašarević, osuđenik zeničkog zatvora koji je u Sarajevu pucao na zgradu ambasade SAD, vrbuje zatvorenike Bošnjake za vehabije.

Region
Izvor: NB, Nezavisne, Tanjug

Banjalučke nezavisne novine prenose da Jašarević nove osuđenike u KPZ Zenica odmah poziva u ćeliju, nakon čega ti zatvorenici za 10 do 15 dana puštaju bradu.

Jedan od zatvorenika, koji je bio u ćeliji pored Jašarevića kaže da on “prevodi” u vehabije.

"Neki se predomisle, obriju se, neće da ga slušaju, ali on je njihov vaspitač. U Mevlidovoj grupi ima ih više i kada izlaze u šetnju sastaju se, drže se zajedno. Uvek u zatvoru nose kratke pantalone i brade. Ma, niti se šišaju, niti se briju", ističe sagovornik Nezavisnih čije ime se ne pominje, kako se navodi, iz bezbednosnih razloga.

Sagovornik “Nezavisnih” navodi da Jašarević slavi terorizam.

"Videli ste šta se desilo u Zvorniku, u Sarajevu. Svaki napad kada se dogodi slavi se kod Mevlida Jašarevića u sobi", navodi on.

Apelaciono veće Suda BiH izreklo je krajem 2013. godine pravosnažnu presudu Mevlidu Jašareviću od 15 godina zatvora zbog napada na američku ambasadu u Sarajevu, počinjenog 28. oktobra 2011.

Sudski postupak koji je protiv njega vođen nije prošao bez incidenata, pa je, primera radi, odbijao da ustaje, a izražavao je nezadovoljstvo i zbog toga što je morao da skine kapu s glave.