Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Omladina Crne Gore: To je naša otadžbina, Crna Gora i Srbija

Foto: sputnjiknews.com

Omladina Crne Gore: To je naša otadžbina, Crna Gora i Srbija

Omladina Crne Gore iz Podgorice protestovala je zbog obeležavanja Dana nezavisnosti okačivši na Moskovski most u tom gradu transparent na kojem piše „To je naša otadžbina — Crna Gora i Srbija“.

Region
Izvor: Sputnjik

Na taj način, kako ističu organizatori akcije, na simboličan način je poslata jaka poruka onima koji 21. maj slave kao Dan nezavisnosti, ali i svima onima koji se te 2006. godine sećaju po „brutalnoj krađi na referendumu“.

„Oni koji danas vladaju Crnom Gorom nisu se zadržali na proslavi 10. godina nezavisnosti, nego su falsifikujući istoriju i izvrćući činjenice otišli i čitav milenijum dalje i ovaj 21. maj 2016. godine pretvorili u proslavu nekakve hiljadugodišnje državnosti“, ističu organizatori akcije.

Crna Gora obeležava deset godina nezavisnosti svečanim programom i manifestacijama, a centralna proslava biće organizovana večeras na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Na svečanosti koja će početi u 20 sati zvanicama i građanima će se obratiti predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, prenosi RTCG.

U radu na proslavi jubileja učestvovalo je više institucija, a u programu će učestvovati oko četiri stotine izvođača.