Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Opasnost predstavljaju lica za koja se ne zna da su ratovala u Siriji

Foto: https://twitter.com/terror_monitor

Opasnost predstavljaju lica za koja se ne zna da su ratovala u Siriji

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić upozorio je u Beogradu da najveću opasnost za BiH i region predstavljaju lica sa ovih prostora za koja se uopšte ne zna da su kao ratnici učestvovali u borbama u Siriji, a koja se vraćaju sa ratišta.

Region
Izvor: Glas Srpske

On je potvrdio da su Policija Republike Srpske i institucije rešene da se upuste u borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u vezi sa terorizmom.

"Policija Republike Srpske je razvila kapacitete u okviru Uprave kriminalističke policije i Uprave za borbu protiv terorizma da može uspešno sarađivati sa svim agencijama na prostoru BiH, kao i okruženja u ovoj borbi", rekao je Vasić.

Vasić je istakao da ozbiljna borba protiv terorizma mora da se zasniva na međunarodnoj saradnji i razmeni informacija, s obzirom na to da je ovo globalni problem.

On je dodao da na ovim prostorima postoji potencijalna opasnost s obzirom na zaostalo naoružanje iz rata i minsko-eskplozivna sredstva, kao i na prisustvo lica koja su došla sa drugih prostora i učestvovala u ratu u BiH.

Vasić je istakao da su sada opasnost i lica koja se vraćaju sa ratišta, kao što je Sirija i Irak, na ovaj prostor.

Na okruglom stolu su učestvovali predstavnici ministarstava odbrane i policija Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Albanije, kao i poslanici u američkom Kongresu i nemačkom Bundestagu.

Okruglom stolu prisustvovao je i predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srpske Branislav Borenović.