Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PLENKOVIĆ: Hrvatska za Evropu nije nesimpatična, već je "nestaško"

Andrej Plenković/ Foto: Tanjug

PLENKOVIĆ: Hrvatska za Evropu nije nesimpatična, već je "nestaško"

Premijer Hrvatske Andrej Plenković tvrdi da njegova zemlja u očima Evrope nije nesimpatična, ali da postoji tendencija da bude etiketirana kao nekakav "nestaško"

Region
Izvor: RTS

Tako je Plenković odgovorio na pitanje novinara na tribini "Pres kulba Evropa", a na pitanje da li je Hrvatska u evropskim očima nesimpatična zbog nerešenih pitanja sa susedima.

"Ne bih rekao da smo nesimpatični. Ali postoje tendencije da se stavi nekakva etiketa da smo nekakav nestaško koji ima malo nešto sa Mađarima, malo nešto sa Slovencima, malo s BiH, malo sa Srbijom. Naša je politika - svoje poštujemo, čuvamo, tuđe ne diramo", odgovorio je Plenković.

Dodao je da sve što Hrvatska želi je da se primenjuju ona načela od 25. juna 1991, katastarske granice, poštovanje međunarodnog prava.

"Što više pokazujete svojim partnerima da ste spremni argumentuvano, odvažno i civilizovano zauzimati se za svoje interese, to vas više cene. Ne vidim tu problem niti verodostojnosti niti uvažavanja, naprotiv", rekao je Plenković, prenela je HRT.