Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Podgorica: Predsednik Višeg suda zbog "državnog udara" pokušao da ZASTRAŠI ADVOKATA ODBRANE

Ilustracija/ Foto: FB/ prcentar.me

Podgorica: Predsednik Višeg suda zbog "državnog udara" pokušao da ZASTRAŠI ADVOKATA ODBRANE

Postupak za „državni udar“ u Crnoj Gori dobija nove momente, a za to se ovoga puta potrudio lično, ni manje ni više, nego sam predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić, piše portal In4s.

Region
Izvor: in4s.net

Kako navodi ovaj portal, predsednik Višeg suda je preko svog portparola poručio advokatu Miroju Jovanoviću, koji zastupa Andriju Mandića i Mihaila Čađenovića, da njegove izjave povodom višemesečnog pritvora „neprimerene“ , te da je su izjave branioca „sračunate na isticanje ličnosti advokata“.

Kako se to ističe ličnost advokata, Savić nije pojasnio.

Podsetimo, advokat Jovanović je pre nekoliko dana javno saopštio da je pritvor protiv Mihaila Čađenovića potpuno bez osnova i da Viši sud nije dao nikakve razloge za svoju odluku o produžetku pritvora.

Jovanović je, takođe, sud upitao kako je moguće da strah od „ponavljanja krivičnog dela postoji za Mihaila Čađenovića, ali takav strah ne postoji i „za Sinđelićevog misterioznog prijatelja, Miloša Jovanovića“.

Viši sud u Podgorici nije odgovorio ništa u vezi Sinđelićevog prijatelja, ali je zato oštro napao advokata Jovanovića.

Ovaj neuobičajeni vid komunikacije predsednika jednog suda sa advokatima, komentarisao je za ovaj portal i advokat Jovanović, koji je kazao da ga u postupku za aferu „državni udar“ više ništa ne čudi.

„Osuđeni ubica i psihički bolesna osoba uživa o trošku građana Crne Gore, oružje se kupuje po nalogu tužioca, pretresaju se advokatske kancelarije, preti se hapšenjem poslanicima, pa ovaj napad na mene od strane Višeg suda dođe kao logična posledica čitave ove bolesne i montirane pravosudne priče“, istakao je on.

Jovanović je dodao: „Ako mi Viši sud ovim šalje poruku da pazim šta pričam, šta radim i kako radim, i šta me čeka na suđenju, odgovoriću onako kako je odbrana odgovarala od početka ovog postupka: profesionalnim pristupom, međunarodnom sudskom praksom, novim dokazima i nastavku demontaže ove raspale političke afere zvane „Državni udar“.

Pretnja advokatu Jovanoviću došla je uoči početka suđenja koje je zakazano za 19. jul, navodi crnogorski portal.