Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pojeo jaje i UMRO: Dečaka (5) iz Hrvatske pokosila SALMONELA!

Foto: tvzonaplus.rs

Pojeo jaje i UMRO: Dečaka (5) iz Hrvatske pokosila SALMONELA!

Dečak preminuo, sestre u kritičnom stanju, cela porodica u bolnici!

Region
Izvor: Alo

U hrvatskom gradiću Bregana dogodila se teška tragedija u ionako siromašnoj porodici Vidović. Svi su se potrovali salmonelom, a mali Mirko (5) je od tegoba preminuo. Njegove dve sestre su u kritičnom stanju.

Hitna pomoć koja je došla u kuću mogla je samo da konstatuje smrt malog Mirka. Komšije kažu kako su ga ujutro našli mrtvog u krevetu. J

– Došla je hitna pomoć, lekari su pokušavali da ga ožive, ali prekasno. Zatim je stigao patolog. Samo su mogli da ustanove smrt. Prestrašno. Dobri i dragi ljudi, dobre komšije … Tužno. Cela Bregana je u šoku – tvrdi njihov prvi komšija.

Predrag i Bosiljka, otac i majka preminulog dečaka, koga su u mestu iz milja svi zvali Mirkec, još se nalaze u bolnici zbog teške zaraze.

Odmah nakon dolaska Hitne pomoći na teren su izašli i službenici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, koji su pregledali celu kuću porodice Vidović da bi uzeli briseve i uzorke hrane iz frižidera, kako bi izolovali salmonelu i dokazali da li je upravo ona uzrok smrti deteta. Tokom subote stigli su nalazi: iz jaja pronađenih u kući porodice Vidović izolovana je salomonela.

Prema nezvaničnim saznanjima, nesrećna porodica je jaja kupila u jednom velikom trgovačkom lancu, a navodno su uvezena iz Poljske. Nepotvrđene informacije otkrivaju da su ta jaja već neko vreme bila na policama, zbog čega postoji bojazan da ova porodica neće biti jedina koja će se zaraziti salmonelom. Jaja su povučena sa polica istog jutra kada se saznalo za tragediju, iako tada još nije bilo dokazano da je baš taj proizvod izazvao smrt nesrećnog deteta.