Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pupovac: Izbori jedan od mogućih izlaza iz krize

Foto: youtube/screenshot

Pupovac: Izbori jedan od mogućih izlaza iz krize

Premijer Tihomir Orešković tvrdi da je hrvatska vlada stabilna, iako deo vlasti i stručne javnosti smatra da je politička kriza u eskalaciji i da su vanredni parlamentarni izbori, koji bi se mogli dogoditi već na jesen, gotovo izvesni.

Region
Izvor: Tanjug

I predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) Milorad Pupovac kaže da su izbori jedan od mogućnih izlaza iz krize u kojoj se zemlja sada nalazi.

Pupovac je, u emisiji "Region danas" TV B92, rekao da vanredne parlamentarne izbore u Hrvatskoj više niko ne isključuje, te da je "to je više-manje izlaz za ovo stanje u kome se Hrvatska nalazi".

"Evropska unija je i sama u teškoćama i prolazi kroz ozbiljnu krizu - privredu, i zbog toga je stavila u zapećak svoj deo političkog delovanja. Pitanja poput krize u Hrvatskoj, koja traje tri godine, tek su nedavno počela privlačiti pažnju evropske javnosti i ukoliko se ta kriza nastavi - postaće temom vodećih evropskih institucija", ocenio je Pupovac.

Komentarišući zahlađenje odnosa Hrvatske i Srbije zbog blokiranja Srbije u pregovorima s EU, Pupovac kaže da su u javnosti već vidljive posledice hrvatske blokade.

"Evropska unija pruža priliku zemljama da se pokušaju same dogovoriti i nema sumnje da će ona naći mehanizme za pitanje Srbije i Hrvatske, kao i da će se SAD umešati. Posledice blokade Hrvatske pri otvaranju poglavlja Srbije i u našoj javnosti su poprilično vidljive", ukazao je Pupovac.