Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pupovac: Plašim se početka ponovnog suđenja Glavašu

Milorad Pupovac/ Foto: N1 video printscreen

Pupovac: Plašim se početka ponovnog suđenja Glavašu

"Malo je mesta u svetu gde se osporava antifašizam", rekao je Pupovac.

Region
Izvor: N1

Potpredsednik SDSS Milorad Pupovac je kazao da se u Hrvatskoj gotovo svako suđenje za ratne zločine, kada su zločini počinjeni nad Srbima vraća na početak.

''Više se stvari složilo u hrvatsko-srpskim odnosima, a posebno onim što se događa kod nas. Treba spomenuti i ono što se dogodilo u Srbu. To je zakomplikovalo odnose Zagreba i Beograda i stavilo u pitanje deklaraciju koju su potpisali Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić. Deklaracija je trebala otvoriti prostor za dijalog i stabilizirati odnose'', rekao je Pupovac.

On dodaje da je malo mesta u svetu gde se osporava antifašizam i komemoracija antifašističkog pokreta kao što je bio slučaj u Srbu.

"To je ozbiljan problem za Hrvatsku. Posebno je ozbiljno da se pušta da ekstremne grupacije dobijaju prostor za delovanje i prostor u medijima, a nema adekvatne osude'', rekao je Pupovac.

Prozvao je pravosudne organe jer prema njegovom mišljenju ne preuzimaju potrebne korake.

Pupovac se dotaknuo i poništene presude Branimiru Glavašu, čije će suđenje početi ispočetka.

''Plašimo se tog početka. Ovde se gotovo svako suđenje za ratni zločin vraća na početak. I to posebno kad su u pitanju suđenja za ratne zločine kad su ratni zločini počinjeni nad Srbima u Hrvatskoj. To predstavlja veoma ozbilja problem'', rekao je Pupovac.