Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SDP ćuti o ISPADU šefa stranke MILANOVIĆA

YT Screenshot

SDP ćuti o ISPADU šefa stranke MILANOVIĆA

Iz stranke Zorana Milanovića niko od mnogobrojnih funkcionera, nije osudio govor svog stranačkog šefa u kom je Srbiju nazvao "šakom jada", a BiH “big shit.”

Region
Autor: Index.hr, NB

“Index.hr” pozvao je funkcionere SDP i tražio njihovo mišljenje o Milanovićevom istupu i govoru koji je tajno sniman, a kasnije objavljen u medijima.

Međutim u njegovoj stranci nisu bili raspoloženi za priču, a kamoli osudu stavova koje je izneo na sastanku sa braniteljima.

Peđa Grbin, funcioner SDP koji redovno komentariše za medije, uputio je novinare na portparolku stranke, a ona je kazala kako ne želi da priča telefonom, te da je u kampanji i da nema vremena.

Hrvatski bivši minsitar, takođe član SDP, Ranko Ostojić rekao je da pored kolega sa sastanka, on nema šta da komentariše, dok je aktivni kritičar poteza suparničkog HDZ-a Gordan Maras takođe ostao nem.

Ivan Račan kratko je rekao da je Milanović ispao drčniji, nego obično, jer je u kampanji fin i povučen. On je dodao da ni njega, ni Milanovića ne zanima ustaštvo, dok bivši ministar Šime Lučin nije mogao da poveruje da je sve što se pojavilo u medijima istina, iako postoji snimak Milanovićevog govora.

Bivši SDP-ov ministar Arsen Bauk bio je raposloženiji za razgovor, ali nije osudio Milanovićeve reči, već je rekao da je pre 150 godina, što je vreme koje Milanović spominjao u spornom govoru, vreme kada je stvorena ideja velike Srbije, koja traje do danas.