Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sednica parlamenta bez premijera Mila Đukanovića

Foto: skupstina.me

Sednica parlamenta bez premijera Mila Đukanovića

Danas bi trebalo da bude nastavljena sednica crnogorskog parlamenta, koji razmatra sporazum vlasti i opozicije o fer izborima i smeni predsednika Skupštine Ranka Krivokapića, ali njoj neće prisustvovati premijer Milo Đukanović.

Region
Izvor: Tanjug

Sednica je prekinuta u petak zbog incidenta koji se dogodio kada je Đukanović izašao za skupštinsku govornicu da obrazloži predlog, a poslanici Demokratskog fronta (DF) ga prekinuli uvredljivim skandiranjem.

Đukanović je, naime, juče poručio da neće prisustvovati današnjoj sednici, ali da će poslanici Demokratske partije socijalista biti u sali u trenutku glasanja i podržati njegov predlog.

On je ocenio da javna opomena poslanicima DF-a, koju im je uputio predsednik Skupštine Ranko Krivokapić, nije adekvatna mera, i dodao da se uprava parlamenta pokazala kao krajnje neodgovoran domaćin, koji nije zaštitio integritet vlade.

Krivokapić je ranije, kazao da su se stekli uslovi za nastavak sednice Skupštine, navodeći da predstavnici vlade moraju doći u parlament kako bi ispunili svoju ustavnu obavezu, odnosno predstavili rešenja u budućoj vladi izbornog povjerenja.

Đukanović je parlamentu dostavio Predlog za razrešenje tri i izbor pet članova vlade, nakon što su mu Građanski pokret URA, Demos i Socijaldemokratska partija predložili konačnu listu kandidata za funkcije koje, shodno Političkom sporazumu, pripadaju opoziciji.