Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Skoplje: Nastavljeni protesti opozicije

Makedonski parlament Foto: wikipedia

Skoplje: Nastavljeni protesti opozicije

Makedonska opozicija okupljena u okviru građanske inicijative Protestujem okupila se i u petak uveče u Skoplju da bi podsetila vlast na rok koji su postavili za ispunjavanje njihovih zahteva.

Region
Izvor: Tanjug

Demonstanti su se kao i obično okupili ispred sedišta Specijalnog javnog tužilaštva u Skoplju, prenose makedonski mediji.

Oni su podsetili da je ostalo još osam dana do roka koji su postavili, 18. juna, ističući da do tada bar dva njihova zahteva moraju biti ispunjena, prenosi MIA.

Opozicija traži da do postavljenog ultimatuma makedonska Vlada podnese ostavku, a Ustavni sud da se izjasni o ustavnosti Specijalnog tužilaštva.

Demonstranti traže i oslobađanje svih demonstranata koji su učestvovali u protestima, formiranje specijalnog odeljenja pri Krivičnom sudu za predmete Specijalnog tužilaštva, uključivanje građanskih organizacija u pregovore za izlazak iz krize i ostavku predsednika Makedonije Đorđa Ivanova.

U petak uveče učesnici Šarene revolucije odali su poštu eminentnom crtaču i filmskom reditelju Darku Markoviću koji je preminuo u petak u Skoplju, javila je MIA.