Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Skoplje: Pisane izjave o učešću u protestu

Neredi u Skoplju Foto: Twitter/Meta.mk

Skoplje: Pisane izjave o učešću u protestu

Učesnici demonstracija u organizaciji makedonskog građanskog pokreta "Protestujem" nastavili su juče proteste u Skoplju, Strumici i Tetovu, a u prestonici su javno potpisivane izjave o učešću u protestu.

Region
Izvor: Tanjug

MIA navodi da su demonstranti još jednom tražili ukidanje odluke makedonskog predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji svih osumnjičenih za učešće u aferi prisluškivanja.

Makedonska agencija navodi da je u Skoplju po običaju protestna šetnja krenula ispred sedišta Specijalnog javnog tužilaštva kako bi se izrazila podrška ovoj instituciji u istrazi afere prisluškivanja.

Juče je ispred te zgrade bio postavljen štand na kojem su građani potpisivali pisane izjave kojima potvrđuju učešće u protestima i bacanju farbe na državne institucije.

MIA navodi da je objašnjeno da je potpisivanje organizovano sa ciljem da se izjave predaju u policijskoj stanici u koju su ranije juče na razgovor privedeni aktivisti nevladinih organizacija.

Predsednik opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev učestvovao je i sam učestvovao u bacanju farbi na zgrade Ministarstva pravde i Sobranja.