Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Slovenija: PUCAO PO BOLNICI, lekar i policajac ubijeni

Ilustr/ Foto: NB

Slovenija: PUCAO PO BOLNICI, lekar i policajac ubijeni

Dve osobe su poginule, a dve ranjene u pucnjavi koja se u ponedeljak desila u slovenačkoj opštoj bolnici u gradu Izola.

Region
Izvor: Tanjug/ NB

Kako mediji u Sloveniji javljaju, muškarac star 70 godina je u bolnici posle kratke svađe pucao na lekara, nastavio da puca po čekaonici, a zatim u bekstvu pucao na policajce.

Pucnjava se dogodila u ponedeljak oko 15 sati kada je napadač došao na očni pregled. Po pregledu, on je navodno započeo tuču u hodniku, a iza leđa je držao pušku. Počeo je da puca kada je pored njega prošao jedan urolog, prenela je slovenačka agencija STA.

Policija navodi da je napadač došao u bolnicu da ubije baš tog lekara, koji je nešto kasnije podlegao povredama.

Svedoci tvrde da se napadač raspitivao o lekaru i da je čak imao i listu sa imenima doktora, navodi slovenački portal MMC RTVS. Napadač je pucao lekaru u prsa, pa u leđa, a potom je počeo da puca po hodniku.

Druga žrtva pomahnitalog muškarca je jedan od policajaca koji je pokušao da ga zaustavi.

Svedoci navode da je napadač, nakon što je ubio policajca, izašao iz bolnice, seo na klupu, a onda pokušao da pobegne automobilom. Policija ga je, međutim, zaustavila i on je ubijen u pucnjavi tokom koje je ranio još jednog policajca.

Zvaničnik policije Marjan Fank je izjavio da je napadač iz susednog sela i da je ranije služio zatvorsku kaznu zbog oružane pljačke lokalne pošte.