Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SVETSKI MEDIJI O MILU: Đukanović se povlači nakon 25 godina neosporne vlasti

Foto: volimpodgoricu.me

SVETSKI MEDIJI O MILU: Đukanović se povlači nakon 25 godina neosporne vlasti

Nije prvi put da se Đukanović "povlači" iz vlasti

Region
Izvor: Tanjug

Svetske agencije izvestile su danas da će dugogodišnji premijer Crne Gore Milo Ðukanović podneti ostavku na tu funkciju i da je njegov zamenik na čelu Demokratske partije Socijalista (DPS) Duško Marković kandidat te stranke za mandatara nove Vlade Crne Gore.

AP navodi da Ðukanović sprema ostavku “posle više od 25 godina neosporne vlasti”, ali napominje da je on u prošlosti dvaput podnosio ostavku, ali da se vraćao na vlast bilo kao premijer, bilo kao predsednik.

Američka agencija podseća i da je Ðukanović 1991. godine sa samo 29 godina postao najmlađi premijer u Evropi i ističe da je on među balkanskim liderima najduže na vlasti.

Dugogodišnju vlast Ðukanovića na mestu premijera ili predsednika naglašava i Rojters, koji dodaje da ga opozicija optužuje za autoritarizam i korupciju.

DPS je sinoć saopštio da je Duško Marković kandidat te stranke za mandata nove Vlade.

Predsedništvo DPS-a održalo je sednicu, kojom je predsedavao predsednik Milo Ðukanović, na kojoj je odlučeno da Glavnom odboru predloži Markovića za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore.

U javnosti se uveliko spekuliše da se Đukanović "povlači" samo da bi se kandidovao na predsedničkim izborima koji se u Crnoj Gori održavaju 2018. godine.