Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Teslin vremeplov u Budvi

Foto: www.istocnik.ca

Teslin vremeplov u Budvi

Ovo je jedinstveni multimedijalni projekat o najvećem naučniku sa naših prostora, poznatom u celom svetu. Film na jedan novi i savremeni način objašnjava ko je bio Nikola Tesla, rekao je izvršni direktor Vladimir Lučić

Region
Izvor: Tanjug

Povodom obežavanja 160 godina od rođenja jednog od najvećih svetskih naučnika, kompanije Telekom Srbija i m:tel Crna Gora povele su mnogobrojne Budvane i posetioce tog grada na uzbudljivo putovanje Teslinim vremeplovom.

Zahvaljujući velikom interesovanju i uspehu koje je "Teslin vremeplov" u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, ovaj nesvakidašnji događaj nastavio je svoje putovanje i van granica naše zemlje.

"Ovo je jedinstveni multimedijalni projekat o najvećem naučniku sa naših prostora, poznatom u celom svetu. Film na jedan novi i savremeni način objašnjava ko je bio Nikola Tesla, a s obzirom na to da je u 4D projekciji, mogu reći da je fascinantan događaj u kome imate utisak da vam se Nikola Tesla lično predstavlja", izjavio je Vladimir Lučić, izvršni direktor m:tela.

Premijernoj projekciji prisustvovao je i generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk.

Ova kompanija osmislila je i realizovala umetnički projekat "Teslin vremeplov" dok je m:tel Crna Gora, ćerka firma Telekoma Srbija, realizovala trodnevne projekcije projekta u Starom gradu u Budvi.

Kao umetnički prikaz, digitalna predstava posvećena Nikoli Tesli putem 4D projekcija na spektakularan način otkriva naučnikovo odrastanje, značaj njegovih otkrića, kao i njegove mirovne i filantropske misli i stanovišta.

Na taj način, turisti iz celog sveta i posetioci Crne Gore tokom letnjih dana, imali su priliku da saznaju mnoge zanimljive detalje iz Teslinog života i naučnog rada.

Koristeći najsavremenije digitalne tehnologije, umetnički projekat "Teslin vremeplov", predstavlja nastavak popularizacije nauke kroz omaž velikanu i njegovim revolucionarnim izumima.