Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
U Banjaluci gotovo vanredno

Banjaluka Foto: rtvnb.com

U Banjaluci gotovo vanredno

Sve ulice u centru grada i svi ugostiteljski objekti su zatvoreni, javlja izveštač Tanjuga.

Region
Izvor: Tanjug

U Banjaluci, gde će u podne biti održani protest opozicije "Oslobodimo Srpsku" i miting vlasti "Srcem za Srpsku. Stop izdaji", situacija je gotovo vanredna.

Sve ulice u centru grada i svi ugostiteljski objekti su zatvoreni, javlja izveštač Tanjuga.

Kako je juče najavljeno o bezbednosti održavanja ovih skupova brinuće 2.000 pripadnika policije.

I vlast i opozicija uvereni su da će skupovi proteći mirno. Pristalice opozicije biće u banjalučkom parku "Mladen Stojanović", a vlasti na Trgu Krajine

Kilometar i po udaljeni jedni od drugih biće sprečeni da se sastanu.

O današnjem okupljanju u Banjaluci izveštavaju svi federalni mediji, a sarajevski portal Klix.ba navodi da to najbolje oslikava kompleksnu, a neretko i smešnu političu situaciju u BiH, gde svako protestuje protiv svakog, zbog svega.

Današnje okupljanje građana u Banjaluci je test za mnooge, konstatuje portal i navodi da su na ispitu organizatori protesta opozicije koji su prizivali desetine hiljada građana kako bi na jednom mestu, dostojanstveno iskazali nezadovoljstvo stanjem u Republici Srpskoj zbog politike vladajuće strukture.

Na ispitu je i vlast, koja kao po uzoru na čuvene nadrealiste organizuje kontraproteste, zbog navodnog nezadovoljstva politike koju provodi Savez za promjene, koji je u vlasti na nivou države BiH.

I najzad, navodi Klix.ba, na ispitu je i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a od kojeg se očekuje da obezbedi sve neophodne uslove za mirne proteste.

Prema poslednjim izveštajima i najavama na protestu Saveza za promene, koji je opozicija u RS-u trebalo bi da dođe 150 autobusa iz svih delova RS-a, dok je vlast na svom skupu najavila između 150 i 200 autobusa, odnosno oko 30.000 građana.