Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
U Budvi davili državljanina Srbije, nazivali ga "srpskim psetom"

Budva/ Foto: pixabay.com

U Budvi davili državljanina Srbije, nazivali ga "srpskim psetom"

Todorović je izjavio za "Vijesti" da se u Budvi više ne oseća bezbedno i da će pordati oba svoja stana u tom gradu.

Region
Izvor: In4s, Vijesti.me

Beograđanin Dragoljub Todorović (52) podneo je budvanskoj policiji prijavu protiv dva pripadanika obezbeđenja „Sekjuriti“ jer su ga na plaži ispred hotela „Maestral“ pretukli i vređali na nacionalnoj osnovi, objavile su danas „Vijesti“.

Todorovića, koji je srpski državljanin i u Budvi poseduje dva stana, pripadnik obezbeđenja pozvao je da izađe iz vode a zatim su ga on i njegov kolega napali: jedan ga je udario šakom u glavu a drugi davio i nazivao srpskim psetom, prenosi portal In4s.

Todorović je izjavio za "Vijesti" da se u Budvi više ne oseća bezbedno i da će pordati oba svoja stana u tom gradu.

„Vijesti“ prenose svedočenje samog Todorovića, koji navodi da se incident desio na gradskoj a ne hotelskoj plaži.

„U utorak u 12 časova, krenuo sam sa suprugom na plažu koja se nalazi ispod hotela Maestral. Kad smo došli, pripadnici obezbeđenja su nam kazali da je plaža zatvorena jer se izvode radovi i da se premestimo na susednu, gradsku plažu ispod restorana Langust. To smo i uradili“, kazao je Todorović.

On navodi da je, kada su se smjestili na gradski dio plaže, primijetio neke pripadnike obezbjeđenja kako guraju kajak i ostavljaju ga u njihovoj blizini. Na njegovu sugestiju da se drugi kajak premjesti, ne bi li se izbjeglo da plaža bude zatvorena, pripadnici obezbjeđenja su to i učinili.

„Otišao sam da se kupam kada sam primetio da kako mi sa 30 metara udaljenosti jedan od pripadnika obezbeđenja prstom pokazuje da dođem“, kazao je Todorović. Kada je izašao iz vode pripadnik obezbeđenja ga je pitao kome je on to psovao majku, na šta mu je Todorović rekao da nije nikog psovao.

Radnik obezbeđenja mu je tada rekao: „Spusti ruke“, a zatim ga udario šakom u lice. Tada ga je napao i drugi član obezbeđenja koji ga je davio i nazivao srpskim psetom. Todorović svedoči kako su kolege pokušavale da ga smire: „Stefane, nemoj, smiri se.“

Nakon incidenta Todorović je otišao na recepciju hotela i tražio razgovor sa šefom obezbeđenja, na šta ga je ovaj uputio u budvanski Centar bezbednosti.

Međutim, ni nakon njegove prijave situacija se nije smirila. On navodi da su ta dva ista pripadnika obezbeđenja, kojima navodno policija ne može da utvrdi identitet, provocirali njegovu suprugu dok su šetali Pržnom. Iz policije kažu da svih petnaestoro radnika "Sejuritija" negiraju krivicu.

"Turistička sezona započela je fašističkim napadom i nereagovanjem lokalnih vlasti, kao i zaštitom onih koji su napali Todorovića. Šta drugo turisti mogu da zaključe, posebno ako su Srbi, sem da na našem primorju nisu bezbedni?", zaključio je portal In4s.