Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
U Sarajevu danas počinje PREBROJAVANJE glasova za SREBRENICU

Foto: izbori.ba

U Sarajevu danas počinje PREBROJAVANJE glasova za SREBRENICU

Glasački listići sa pet biračkih mesta iz Srebrenice biće prebrojani danas u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu, uz prisustvo posmatrača.

Region
Izvor: Tanjug

Prema zaključku CIK-a BiH, u Glavnom centru za brojanje glasova će brojanju glasova sa pet biračkih mesta iz Srebrenice moći prisustvovati akreditovani posmatrači za ova biračka mesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću

Glasački listići sa pet biračkih mesta iz Srebrenice biće prebrojani danas u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu, uz prisustvo posmatrača, potvrdila je portparol Centralne izborne komisije BiH (CIK) BiH Maksida Pirić.

Prema zaključku CIK-a BiH, u Glavnom centru za brojanje glasova će brojanju glasova sa pet biračkih mesta iz Srebrenice moći prisustvovati akreditovani posmatrači za ova biračka mesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću.

Vreće sa glasačkim materijalom iz Srebrenice dovezene su u subotu uveče u 19 sati u skladište CIK-a u Istočnom Sarajevu.

– U ovo skladište u Istočnom Sarajevu stiže izborni materijal iz cele BiH – rekla je Pirićeva.

Izborni materijal je u subotu u 11 sati preuzet od Opštinske izborne komisije Srebrenica, a zatim je nastavljen put na preuzimanju materijala u opštinama Bratunac, Milići, Vlasenica i Šekovići.

Prema preliminarnim, nezvaničnim i nekompletnim podacima CIK-a, zajednički srpski kandidat za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić osvojio je 3.980 glasova birača na lokalnim izborima 2. oktobra, a aktuelni gradonačelnik Ćamil Duraković 1.742.