Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UHAPŠEN bivši MINISTAR policije BiH

Ilustracija/ Foto: Printscreen

UHAPŠEN bivši MINISTAR policije BiH

Bivši ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić i Juso Škrijelj, bivši telohrnaitelj Alije Izetbegovića uhapšeni su jutros.

Region
Izvor: Alo/ Nezavisne

Pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su jutros nekoliko osoba u akciji na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Kako "Nezavisne" saznaju uhapšeni su bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine Alija Delimustafić i Juso Škrijelj, bivši pratilac Alije Izetbegovića.

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajeva potvrdila je da je u toku realizacija akcije kodnog naziva "Pravda", koja se realizuje u saradnji sa USKOK-om i MUP-om RS.

"Nakon višemesečne istrage Tužilaštva KS u toku je realizacija i hapšenje više osoba. Vrše se pretresi na 60 lokacija na području Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Hrvatske", rekla je Bavčić.

Reč je o krivičnim delima organizovani kriminal u vezi s krivičnim delima zloupotreba položaja, povrede zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.