Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vojska CG: Spremni smo za NATO

Foto: IN4S

Vojska CG: Spremni smo za NATO

Crnogorski poručnik Danko Kovačević u video prilogu ističe važnost sposobnosti vojske Crne Gore da "ravnopravno s ostalim NATO članicama reaguje, kako u operacijama, tako i na određenim vežbama".

Region
Izvor: Tanjug

NATO je na svom sajtu objavio video pod nazivom "Crnogorska vojska: Spremni za NATO". Prilog je sniman u februaru ove godine i prikazuje zajedničku vežbu mornaričkih snaga Crne Gore i SAD.

U njemu je intervjuisan stariji poručnik bojnog broda crnogorske mornarice Slobodan Tomašević koji je naveo da vojska Crne Gore dostizanjem standarda u vrlo kratkom roku postaje pouzdani partner SAD.

- Bili smo u prilici da uradimo neke zajedničke vežbe koje nam omogućuju da budemo u toku sa njihovom taktikom, našom taktikom i da budemo u prilici da se spojimo i budemo još kohezivnija jedinica za slučaj da ikada zatreba da sa njima izvršimo zajedničku misiju - kaže na snimku američki mornarički poručnik Cezar Ramos.

Crnogorski poručnik Danko Kovačević u prilogu ističe važnost sposobnosti vojske Crne Gore da "ravnopravno s ostalim NATO članicama reaguje, kako u operacijama, tako i na određenim vežbama".

U video snimku se navodi da je Crna Gora u procesu pristupanja NATO.

- Naša spremnost je da budemo deo Alijanse kojom možemo da doprinesemo u ostvarivanju tog cilja globalnog mira i bezbednosti. Koliko god da su u pitanju mali brojevi, ja verujem u sposobnosti, verujem u spremnost i verujem u saradnju - kaže u prilogu crnogorska ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić.