Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ZAGREB izdao dozvolu za crkveni kompleks Alojzija Stepinca

pixabay.com

ZAGREB izdao dozvolu za crkveni kompleks Alojzija Stepinca

U zagrebačkom parku na Savici biće izgrađena crkva Alojziju Stepincu, veličine prestoničkog hotela Esplanada, uprkos protivljenju velikog dela stanovnika tog dela grada.

Region
Izvor: Tanjug

Za gradnju crkve je izdata dozvola, a tim povodom se oglasila inicijativa "Čuvamo naš park", koja tvrdi da je ta dozvola nepravosnažna i da je izdata u najkraćem mogućem roku.

Oni upozoravaju da je reč o raskošnom kompleksu pastoralnog centra koji uključuje crkvu sa 420 sedećih mesta, župnu kancelariju, dve dvorane i kancelariju Karitasa, zatim stanove za župnika, vikara i domaćicu, servisne prostore - garaže, spremišta, sanitarije, stepenice i, kako navode, već puno puta spominjani zvonik visine 45,3 metra čiji je vrh „perforiran radi bolje čujnosti zvona“.

Napominje se da je gradska administracija, uz štura obrazloženja, odbila dvestotinak prigovora građana.

Podsećaju da je sve započelo još pre 10 godina, kada je u jednoj od brojnih promena Gradskog urbanističkog projekta, a ovaj projekat je tajno preimenovan i predstavlja izuzetak od pravila, a objekat će biti izgrađen na zelenoj površini kakve svi planovi čuvaju i štite, preneli su hrvatski mediji.