Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zagreb: Radnički front poručio Karamarku i njegovoj supruzi "Lopove na robiju"

Zagreb: Radnički front poručio Karamarku i njegovoj supruzi "Lopove na robiju"

Nedeljnik Nacional objavio je juče dokumente prema kojima je vidljivo kako je konsultant MOL-a Jozo Petrović supruzi Tomislava Karamarka u dve godine isplatio oko pola miliona una za savetovanje iz područja energetike

Region
Izvor: index.hr

Sedište HDZ u Zagrebu oblepljeno je noćas plakatima sa fotografijama potpredsednika vlade Tomislava Karamarka i njegove supruge Ane sa porukom "lopove na robiju", preneli su hrvatski mediji.

Plakati su posledica najvećeg potresa u hrvatskoj vladi nakon što je nedeljnik Nacional objavio juče tekst o sumnjivim poslovima Karamarka i firme u vlasništvu njegove supruge sa lobistom MOL-a Jozom Petrovićem.

Članovi Radničke fronte, naime, sinoć su ispred sedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma i u Gundulićevoj ulici izlepili plakate sa fotografijama Karamarka i njegove supruge Ane i natpisom "lopove na robiju", preneo je zagrebački portal Index.hr.

Čitavu situaciju dodatno otežavaju okolnosti u kojima je juče otpuštena novinarka T-portala samo dan nakon što je objavila tekst o sumnjivim poslovima bračnog para Karamarko.

- Ovim se još jednom pokazuje da se vladajuća stranka razbojničke restauracije kapitalizma u Hrvatskoj, HDZ, nije nimalo promenila te da ispod svake njihove priče o domoljublju i vraćanju u Drugi svetski rat stoje vrlo prozaični materijalni interesi. Vreme je da se tom i takvom HDZ-om, skupa s njegovim uličnim falangama i klijentelističkom mrežom, konačno stane na kraj - poruka je iz Radničke fronte.

Radnička fronta okuplja radnike, aktiviste, sindikaliste, ponajprije sindikalne baze, nezaposlene, studente i penzionere i gradi širokiu progresivni front posvećen korenitoj promeni političkih i ekonomskih odnosa u korist svih potlačenih i onih koji žive od svog rada, piše na sajtu Fronte. RF se, navodi se, bori za radnička prava, ekonomsku demokraciju, antikapitalizam, antifašizam, za prava žena i LGBT osoba te za zaštitu okoline.

Nedeljnik Nacional objavio je juče dokumente prema kojima je vidljivo kako je konsultant MOL-a Jozo Petrović supruzi Tomislava Karamarka u dve godine isplatio oko pola miliona una za savetovanje iz područja energetike, a o celom se slučaju, nakon Karamarka, oglasila i njegova supruga.

Ana Karamarko za HRT je izjavila da je reč o uobičajenom ugovoru iz područja marketinga i komunikacija koji pruža čitav niz agencija te da njena firma nikada nije obavljala poslove za firmu Joze Petrovića koja bi bila u interesu MOL-a.

Karamarko je na svom Fejsbuk profilu juče objavio da će sam tražiti od Komisije za sprečavanje sukoba interesa da utvrdi činjenično stanje.