Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Zahtev za opoziv Oreškovića u Saboru, MOST protiv

Foto: croatia.hr

Zahtev za opoziv Oreškovića u Saboru, MOST protiv

Zahtev za opoziv hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića koji je podneo HDZ mogao bi se danas naći na dnevnom redu u Saboru.

Region
Izvor: Tanjug

Zagrebački mediji pišu da manjinska članica vladajuće koalicije Most ima nameru da od HDZ traži da povuče opoziv premijera Oreškovia, te da neće podržati raspuštanje Sabora.

Lider Mosta Božo Betrov će o stavovima te stranke o opozivu premijera Oreškovića izneti na sednici vlade.

Nacionalno veće Mosta sinoć je razmatralo i ponudu koju su dobili od HDZ-a.

Kako kažu izvori Jutarnjeg lista, HDZ-ovci su im, očito nakon što im je postalo jasno da ne mogu skupiti 76 zastupničkih glasova za prekomponovanje vlade bez Mosta, ponudili da Tomislav Karamarko napusti vladu i povuče se u Sabor. HDZ je takođe, dodaje se, postavio još neke uslove koji uključuju jaču kontrolu nad MUP-om.

No, Petrov i Most ne pristaju na te zahteve, navodi list i dodaje da će od HDZ-a tražiti da povuče opoziv premijeru Oreškoviću i odlazak Tomislava Karamarka iz vlade za šta se zalažu od početka.

Jutarnji saznaje da su se na razgovorima Mosta i HDZ-a spominjana imena mogućih premijera umesto Oreškovića, na primer, Tomislav Tolušić i Domagoj Milošević, ali je to, kako se navodi, ostalo na samo na nivou razgovora.