Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Besplatan autobuski i taksi prevoz za posetioce Exita

Foto: www.nocniprovod.rs

Besplatan autobuski i taksi prevoz za posetioce Exita

Povodom predstojećeg festivala Exit, Agencija za bezbednost saobraćaja, kompanija Heineken Srbija i Exit fondacija organizovaće za posetioce tog festivala akciju "Društvo, ko vozi kući".

Spektar
Izvor: Tanjug

Posetioci tog festivala imaće na raspolaganju besplatan prevoz prilikom polaska i odlaska sa tog festivala, autobusima i taksi prevozom, rečeno je na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljeno strateško partnerstvo Agencije za bezbednost saobraćaja, te kompanije i Exit Fondacije, koje su se ujedinile u cilju povećanja bezbednosti posetioca jednog od najvećih muzičkih festivala u ovom delu Evrope.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević rekla je tom prilikom da analiza stanja bezbednosti u saobraćaju nije puka statistika i da svi treba da imaju svest da se radi o ljudskim životima, zbog čega je neophodno uticati na to i ukazivati na propise u pogledu bezbednosti u saobraćaju.

"Naziv ove akcije je pitanje koje svi koji su u provodu postavljaju. Akcijom se obraćamo svim učesnicima u saobraćaju i pružamo alternativu posetiocima Exita u pogledu besplatnih autobusa i taksi prevoza",rekla je Milošević.

Milošević je primetila da je sve više koomapnija koje prepoznaju značaj bezbednosti u saobraćaju, navodeći da je Agencija uvek otvorena za saradnju u smislu aktivnosti koje bi uticale na povećanje bezbednosti i svesti ljudi o tome.

Državna sekretarka u MUP-u Srbije Jana LJubičić istakla je da to ministarstvo i ministar Nebojša Stefanović podržavaju akcije koje za cilj imaju povećanje bezbendnosti u saobraćaju, najavljujući da će policija preduzeti sve mere da se svi posetioci osećaju bezbednost, a da je prioritet da se gosti iz inostranstvo, koji tradicionalno u velikom broju posećuju Exit, osećaju konforno.

Najavila je da će policija tokom Exita pojačati angažovanje, da će pojačati i alko testiranja na saobraćajnicama, ali da će se truditi da budu "nevidljivi".

Izvršni direktor Exit fondacije Milan Petrović kazao je da se kroz taj probram daje alternativa posetiocima tog festivala, da će tom prilikom biti prevezeno hiljade posetilaca i da je siguran da će biti velika navala.

Prijavljivanje je, prema njegovim rečima, već počelo, a moguće je putem sajta www.exitfest.org

Generalni direktor kompanije Heineken Srbija Aleksandros Danilidis rekao je da je ta kompanija počastvovana prilici da udruži snage sa Agencijom, MUP-om i Exit fondacijom u cilju promocije odgovorne konzumacije i da je to odlična prilika da prenesu porudku da bezbednost i odgovornost mogu biti sastavni deo zabave.

Besplatan prevoz na relacijima Beograd-Novi Sad i Novi Sad-Beograd biće organizovan svakodnevno tokom trajanja festivala, od 7. do 10. jula, a neophodno je da se zainteresovani posetioci reistruju za svaki smer ponaosob.