Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Evrovizija 2017. može biti prenešena iz UKRAJINE u RUSIJU

Foto: www.eurovision.tv

Evrovizija 2017. može biti prenešena iz UKRAJINE u RUSIJU

Rusija može dobiti pravo organizacije „Evrovizije-2017“, ako Ukrajina u oktobru ne reši organizaciona pitanja, piše „Izvestija“.

Spektar
Izvor: Sputnjik

U Evropskoj radiodifizionoj uniji su naveli da Kijev uskoro mora da odredi mesto održavanja festivala i izvore finansiranja događaja. Ako ukrajinske vlasti ne budu mogle dati jasan odgovor, „Evrovizija“ se može predati drugoj zemlji.

„Status pobednika im niko ne može oduzeti. Međutim, što se tiče rokova, odluka bi trebala da bude doneta mnogo ranije. Pažljivo pratimo kako se tri grada uporno bore za pravo organizacije festivala, ali ne znamo kada će biti zvanično objavljena konačna odluka. Krajnji rok — najkasnije početkom oktobra“, saopštili su „Izvestijama“ u pres-službi EVS.

Prema pravilima EVS, mogući kandidat može biti Australija koja je zauzela drugo mesto na poslednjoj „Evroviziji“, ali da festival ne može da bude održan van Evrope. U tom slučaju šansu može dobiti Rusija koja je bila treća na „Evroviziji-2016“.

U Evropskoj radiodifizionoj uniji su naveli da ako Ukrajina izgubi pravo održavanja „Evrovizije 2017“ Australija i Rusija bi mogle biti ko-organizatori festivala.