Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
MISTERIJA KOJA ĆE OSTATI TAJNA ZAUVEK: 25 godina od smrti legende

Fredi Merkjuri, Foto Novosti

MISTERIJA KOJA ĆE OSTATI TAJNA ZAUVEK: 25 godina od smrti legende

Pre 25 godina preminuo je legendarni pevač grupe Kvin, Fredi Merkjuri, a mesto gde je sahranjen zna samo jedna osoba

Spektar
Izvor: Agencije/NB

Fredi je bolovao od side, a njegovu smrt je izazvao bronhitis. Legendarni pevač se poslednjih meseci svog života skrivao od obožavatelja, jer je želeo da ostane upamćen po onome što on jeste, a ne po bolesti koja ga je savladala.

On je vest o svojoj bolesti obelodanio svega jedan dan pre smrti. Poslednja poruka slavnog pevača bila je da urnu sa njegovim pepelom preuzme Meri, žena za koju je govorio da je ljubav njegovog života, i da nikada ne otkrije šta se sa njim dogodilo.

Meri je godinama kasnije otkrila da je razlog ovakve Fredijeve želje bio strah da će sumanuti obožavaoci otkopati njegov pepeo, kao što se dešavalo sa drugim poznatim ličnostima. Meri Ostin do dana današnjeg nije otkrila šta se desilo sa urnom legendarnog pevača, čak ni njegov partner, roditelji i porodica ne znaju gde se nalazi urna. Od 1991. godine traje potraga za njegovim pepelom, koji je postao poput Svetog grala.

Fredi je jedan od najboljih pevača svih vremena zbog svojih glasovnih mogućnosti i najprepoznatljiviji je kao pevač rok krupe Kvin koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji bend u istoriji britanskih top lista.

Slavni pevač je bio uspešan tekstopisac iz čijeg pera su izronile neke od najpoznatijih rok pesama svih vremena, kao što su The Show Must Go On, Killer Queen, Somebody to Love, Don't Stop Me Now, Crazy Little Thing Called Love и We Are the Champions, Another One Bites the Dust