Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sneg stiže u PRAVO VREME, a do tada nas očekuje hladno i suvo vreme

Foto: sxc.hu

Sneg stiže u PRAVO VREME, a do tada nas očekuje hladno i suvo vreme

Ozbiljne zime još nema na vidiku, a temperature će se tokom decembra smenjivati - čas će biti ispod, čas iznad proseka za ovo doba godine. A sneg stiže baš kad treba

Spektar
Izvor: Blic

"Do 25. decembra neće biti ozbiljnijih padavina, izuzev u planinskim krajevima. U poslednjoj sedmici ove godine možemo očekivati prvi sneg i u nižim predelima. Snežni pokrivač zadržaće se nekoliko dana, tako da u Novu godinu ulazimo zimski", kaže Nedeljko Todorović, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Prema prognozi, do 8. decembra biće uglavnom suvo i prohladno. Temperatura će biti ispod proseka, oko šest do sedam stepeni Celzijusa.

"Sutra će jedino biti temperatura do deset stepeni, što je iznad proseka, ali nakon toga nas očekuje zahlađenje. Nakon 8. decembra doći će do ponovnog skoka temperature do deset stepeni, ali nakon dva dana ponovo slede hladni periodi. Tako će biti sve do 20. decembra, kada nas opet na nekoliko dana očekuje malo toplije vreme", rekao je Todorović za Blic.

Već od 25. decembra ponovo će doći do zahlađenja.

"Padaće kiša, koja će kasnije prerasti u sneg. S obzirom na to da će biti hladno, sneg će se nekoliko dana zadržati na tlu", najavljuje meteorolog.