Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Barcokas je novi trener KK Barselona

Jorgos Barcokas/ Foto: sportklub.rs

Barcokas je novi trener KK Barselona

Postojala su nagađanja da bi u Barselonu mogao da se vrati Svetislav Pešić, koji je 2003. klubu doneo prvu titulu pravaka Evrope, pa Aleksandar Đorđević

Sport
Izvor: Agencije

Nakon višemesečne "jurnjave" KK Barselona za grčkim strategom, Jorgos Barcokas je potpisao trogodišnji ugovor sa katalonskim košarkaškim gigantom.

Čelnici Barselone su uspeli da dovedu Barcokasa, iako je pre samo tri meseca izgledalo da od toga nema ništa, jer je grčki trener tada produžio ugovor sa Lokomotivom iz Kubanja, ali na zvaničnom sajtu KK Barselona danas je objavljeno da će Grk predvoditi Barselonu u naredne tri sezone.

Postojala su nagađanja da bi u Barselonu mogao da se vrati Svetislav Pešić, koji je 2003. klubu doneo prvu titulu pravaka Evrope, pa Aleksandar Đorđević, koji je nosio dres Katalonaca dve sezone (1997-1999), zatim Sito Alonso, Andrea Trinkjeri, Focis Kacikaris... uprava je u tajnosti vodila pregovore sa kolegama iz Krasnodara o visini obeštećenja za Barcokasa.

Ako je verovati grčkim medijima, suma je spuštena sa prvobitnih 1.500.000 evra, postignuto je kompromisno rešenje, i Barcokas, koji je osvojio titulu šampiona Evrope sa Olimpijakosom, novi je trener Barselone.