Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Bjeković postaje predsednik Partizana, vraćaju se Ćurković i Zečević

Bjeković postaje predsednik Partizana, vraćaju se Ćurković i Zečević

Večernje novosti prenele informaciju da će Bjeković sesti u predsedničku fotelju, dok će Ćurković biti počasni predsednik, a Zečević potpredsednik

Sport
Izvor: Večernje novosti

Bivši fudbaler i direktor Partizana Nenad Bjeković, predvodnik opozicije uoči izbora u Partizanu, postaće prvi čovek crno-belih, dok Ivana Ćurkovića očekuje uloga počasnog predsednika, prenose Novosti.

Kako navodi beogradski list, dve strane su našle kompromis na predlog Bjekovića posle prekida Izborne Skupštine, koja je obilovala uvredama, ali i nakon sastanka sa prvim čovekom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom.

Dve strane podeliće funkcije u novoj upravi, u njoj neće biti mesta za Milorada Vučelića, Miloša Vazuru i Vladimira Vuletića, novi potpredsednici biće Žarko Zečević i Mile Jovičić, generalni direktor Marko Vjetrović, dok Ivan Tomić ostaje trener.

Preostalo se samo da se usaglasi datum Izborne Skupštine, koja će biti znatno mirnija u odnosu na 24. maj kada je prekinuta posle niza nesuglasica i uvreda.

Tada su bila sporna prenošenja ovlašćenja delegata, čiju dilemu je razrešio Kokeza poručivši da prema Statutu FŠ ne mogu da se koriste. Novi sastanak Bjekovića i Ćurkovića sa Kokezom zakazan je za četvrtak u prostorijama FS Srbije na Terazijama.

Ovako bi trebalo da izgleda novi sastav uprave crno-belih:

* NENAD BJEKOVIĆ predsednik
* IVAN ĆURKOVIĆ počasni predsednik
* MILE JOVIČIĆ potpredsednik
* ŽARKO ZEČEVIĆ biće mu ponuđeno mesto potpredsednika
* MARKO VJETROVIĆ generalni direktor
* IVAN TOMIĆ ostaje trener
* MILORAD VUČELIĆ, MILOŠ VAZURA i VLADIMIR VULETIĆ odlaze iz kluba
* NOVAK NEDIĆ neće biti u Upravnom odboru, ni na bilo kojoj drugoj funkciji u klubu