Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Bolt: Novi rezultati doping testova iz Pekinga su „loša vest“

Jusain Bolt/ Foto: YT printscreen

Bolt: Novi rezultati doping testova iz Pekinga su „loša vest“

Međunarodni olimpijski komitet (IOC) u utorak je objavio da je kod 31 sportiste sa igara u Pekingu, nakon ponovljene analize njihovih uzoraka, utvrđeno da su se dopingovali

Sport
Izvor: Oslobođenje.ba

Jusain Bolt, jedan od najboljih atletičara svih vremena kazao je da je objavljivanje pozitivnih doping testova na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, nakon ponovljene analize, veoma "loša vest“ za sport.

Jamajčanin, koji drži svetske rekorde u sprinterskim disciplinama na 100 (9,58 sekundi) i 200 metara (19.19 sekundi) istakao je danas u Pragu da Svetska antidoping agencija (WADA) radi sjajan posao.

"Za mene je veoma ružno raditi takve stvari u sportu. Doping je nešto što godinama kalja ugled sporta. Mislim da WADA radi veoma dobar posao kada je u pitanju čišćenje sporta. Oni su dokazali da će uhvatiti svakoga ko je varao", kazao je Bolt.

Međunarodni olimpijski komitet (IOC) u utorak je objavio da je kod 31 sportiste sa igara u Pekingu, nakon ponovljene analize njihovih uzoraka, utvrđeno da su se dopingovali. Naveli su da bi zbog toga spomenutima moglo biti zabranjeno učešće na Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru ove godine.

Bolt će u Pragu u petak na mitingu „Golden Spike“ nastupiti u trci na 100 metara, što će biti njegova prva trka ove sezone u Evropi.