Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BRAVO DEVOJKE! Odbojkašice pobedile Amerikanke i plasirale se u finale!

Foto: OKS

BRAVO DEVOJKE! Odbojkašice pobedile Amerikanke i plasirale se u finale!

U izuzetno dramatičnoj i tesnoj utakmici polufinalnoj utakmici Srpkinje su slavile i plasirale se u finale OI.

Sport
Autor: NB

Odbojkašice Srbije savladale su danas reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:2 u setovima (20:25, 25:17, 25:21, 16:25, 13:15) i plasirale se u finale Olimpijskog turnira u Riju.


Naše igračice lavovski su se borile do kraja, preokrenule rezultat posle prvog seta, a onda još jednom u petom odlučujućem setu. One su Srbiji obezbedile i petu medalju u Riju, kao i borbu za još jedno zlato.

Amerikanke su daleko bolje otvorile meč i u prvom setu bile dominantne. Na kraju su ga osvojile rezultatom 25:20.

Naše dame probudile su se u drugom setu, krenule silovito, imale veliku prednost i uspele da izjednače na 1:1 u setovima dozvolivši olimpijskim vice šampionkama i svetskim prvakinjama da osvoje samo 17 poena.

Nastavile su dobro srpske odbojkašice i u trećem setu koji je bio neizvesniji od prethodnog slavile rezultatom 25:21.

Delovalo je kao da je preokret skoro završen, ali su odbojkašice SAD zaigrale daleko ozbiljnije u četvrtom setu, dok su igračice naše reprezentacije delovale kao da im fali koncetrancija. Amerikanke su to iskoristile i sa ubedljivo došle do izjednačenja.

Taj brejk bio je izuzetno napet. Početkom seta igralo se poen za poen, a sredinom seta Amerikane su držale naše igračice na dva poena zaostatka. Pred sam kraj sprksinje su stigle protivnice i u završnicu ušle sa samo poenom zasotatka. Rezultat je bio 11:10 za ekipu SAD. Dve dobre akcije bile su dovoljne da rezultat na semaforu bude 12:12. Onda je usledio AS Milene Rašić i prvo vodstvo Srbije u poslednjem setu. Uspele su naše odbojašice da ostanu staložene i slave rezultatom 15:13.

Tokom neizvesne završnice imale su srpskinje podršku sa tirbina, a cela dvorana navijala je za njih. Posle pobede u dvorani se začula pesma Đurđevdan.

Naše odbojašice igraće u finalu protiv boljih iz meča Holandija – Kina.