Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Đilas pisao Pekoviću!

Dragan Đilas i Nikola Peković/ Ilustracija: mozzartsport.com

Đilas pisao Pekoviću!

Prema rečima čelnika KSS-a, za Partizan i domaću košarku, bilo bi mnogo bolje ukoliko se tim iz Humske 1 odluči za učešće u FIBA Ligi šampiona.

Sport
Izvor: Novosti.rs

Košarkaški savez Srbije poslao je pismo KK Partizan u kome rukovodstvo domaćeg saveza, odnosno predsednik Dragan Đilas, moli predsednika našeg najtrofejnijeg košarkaškog kluba da još jednom razmisli u kom će evropskom takmičenju nastupati crno-beli.

"Poštovani gospodine Pekoviću, obraćam vam se sa predlogom da u sklopu svih dešavanja još jednom razmotrite odluku u kom međunarodnom takmičenju će igrati KK Partizan NIS. Poštujem vašu odluku od pre dva meseca da se opredelite za nastup u Evrokupu, jer je u tom trenutku ovo takmičenje izgledalo kvalitetnije i profitabilnije. U mećuvremenu su od učešća u Evrokupu odustali svi italijanski klubovi, a situacija u Španiji je takva da je veliko pitanje u kom će takmičenju na kraju učestvovati njihovi klubovi. Zbog toga su poziv za Evrokup dobile i neke ekipe koje su po kvalitetu daleko ispod ostalih. Sve to dovodi u veliku sumnju da li će se i u kom sastavu ovo takmičenje uopšte i održati", navodi se na početku pisma koje je potpisao Đilas.

Prema rečima čelnika KSS-a, za Partizan i domaću košarku, bilo bi mnogo bolje ukoliko se tim iz Humske 1 odluči za učešće u FIBA Ligi šampiona, u kojoj će učestvovati i Mega Leks.

"FIBA Liga šampiona se obavezala da minimalni iznos koji klub učesnik dobija ne bude manji od 100.000 evra. Taj iznos može biti i veći u zavisnosti od prihoda od TV prava, kao i uspešnosti nastupa kluba učesnika takmičenja. KSS se obavezao da klubovima učesnicima ovog takmičenja pomogne sa dodatnih 50.000 evra", ističe se u saopštenju saveza koja je dostavljeno Nikoli Pekoviću.

Đilas se osvrnuo i na suspenziju.

"U isto vreme, KSS je u skladu sa odlukom Borda FIBA Evrope iz aprila meseca suspendovao KK Partizan NIS iz članstva u našoj organizaciji, što sasvim sigurno nije rešenje koje će doneti bilo šta dobro bilo kome. KK Partizan NIS u ovom trenutku ne može da registruje igrače, obavlja međunarodne transfere i slično, što je na duži rok, sasvim sam siguran, neodrživo", stoji u Đilasovom pismu KK Partizan.

KSS je zaključio pismo rečima da i dalje ne gube nadu da je jedino rešenje dogovor FIBA i EKA, to jest Evrolige, ali dok do tog dogovora ne dođe, po sudu dragana Đilasa, potrebno je učiniti dodatne napore kako bi se trenutno stanje prevazišlo.