Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Đoković blizu odluke da "preskoči" meč sa Britancima

Foto: www.thenational.ae

Đoković blizu odluke da "preskoči" meč sa Britancima

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je blizu odluke da "preskoči" meč sa Velikom Britanijom u Dejvis kupu, kako bi se maksimalno dobro pripremio za nastup na Olimpijskim igrama u Riju.

Sport
Izvor: Tanjug

"Nisam još odlučio, ali sam bliži odluci da izostanem iz tog meča. Odmah posle Vimbldona fokus će mi biti na Olimpijskim igrama i daću sve od sebe da se prvo dobro odmorim, a onda i da krenem sa maksimalno ozbiljnim pripremama za Rio. Promena podloge u kratkom roku sa trave na šljaku nije jednostavna stvar, donosi dosta rizika i blizu sam dogovora sa selektorom Obradovićem i saigračima da preskočim duel sa Britanijom. Međutim, nije mi lako da presečem, jer nema lepše stvari nego kada igram za Srbiju, pred svojim narodom. To je posebna vrsta emocija i nešto što svakoga od nas ispunjava", rekao je srpski teniser izveštacu Žurnala iz Londona.

On je dodao da je veoma ponosan na bronzanu olimpijsku medalju iz Pekinga i istakao da ne krije da u Riju želi zlato.

"Daću sve od sebe da uzmem zlato, ali i ostali teniseri u Brazil stižu sa istim ciljem, mnogo toga mora da se poklopi da bih to i ostvario. Biće to sve osim šetnje do prvog mesta i zlata", poručio je Đoković i konstatovao da od srpskog tima ocekuje više od četiri medalje koliko je osvojeno u Londonu.

Meč četvrtfinala Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije igra se od 15. do 17. jula na Tašmajdanu.