Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ĐORĐEVIĆ pred meč sa Hrvatskom: Pokazali smo dosta, moramo JOŠ BOLJE"

Foto: Košarkaški savez Srbije

ĐORĐEVIĆ pred meč sa Hrvatskom: Pokazali smo dosta, moramo JOŠ BOLJE"

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je pred četvrtfnalni meč sa Hrvatskom na olimpijskim igrama u Riju da je to utakmica od velikog značaja za obe ekipe.

Sport
Izvor: NB

On je dodao da nema mesta za velike patriotske izjave.

"Mi smo fokusirani na našu igru, na našu ogromnu želju da napravimo dobar rezultat. Pokazali smo dosta toga na ovom turniru, a možemo i moramo još bolje. To je jedna utakmica, koja je najvažnija na svakom turniru. Za to smo se spremali, bićemo mentalno i fizički spremni. Nema razloga da, osim velikog respekta, imamo bilo kakav strah", izjavio je Đrođević, a prenosi sajt Košarkaško saveza Srbije.

Selektor „orlova“ je rekao da se ne treba osvrtati na prošlost, iako smo pred početak Olimpijski igra igrali sa Hrvatima na pripremnom turniru.

„Mi smo igrali bez Teodosića, a oni bez Hezonje. Ne treba se uopšte osvrtati na ono što je bilo u prošlosti ili na tenzije. Nije to na nivou na kojem je bilo pre 15 godina. Ova utakmica mnogo znači svima nama".

Đorđević je istakao i razlike u stilu igre dve ekipe.

"Mi igramo brzo, pritiskamo loptu, stalno u presingu, sa mnogo dodavanja. Oni su izuzetno okrenuti ka individualnim kvalitetima, pre svega Bogdanovića i Šarića koji igraju izuzetan turnir, a imaju i veliko takmičarsko iskustvo, iako je Šarić još mlad igrač. Uz Simona imaju bazu napadačke igre. Na nama je da odgovorimo, pre svega fizički, dobrim duelima, sigurni u našu igru, u naše stvari koje nam treću godinu zaredom daju dobre rezultate", poručio je Đorđević.

Srbija će meč protiv Hrvatske igrati u četvrak u 3.30 časova izjtra. Pobednika u polufinalu čeka bolji iz meča Australija – Litvanija, a kako su Hrvati izbegli „sastanak“ sa američkim „drim timom“, pogledajte ovde.