Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
EURO: Italija poslala Špance kući

Italijani bolji od Španije/ Foto: ndtvimg.com

EURO: Italija poslala Špance kući

Italijani su do pobede došli golovima Đorđa Kijelinija u 33. i Gracijana Pelea u 91. minutu.

Sport
Autor: NB

Fudbalska repreentacija Italije savladala je Španiju rezuzltatom 2:0 (1:0) i tako se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Italijani su do pobede došli golovima Đorđa Kijelinija u 33. i Gracijana Pelea u 91. minutu.

Od početka je bila primetna veća želja za pobedom kod "Azura", a Španija u prvom poluvremenu nije uspela da stvori nijednu šansu. Ono to nisu uspeli Pele i Đakerini u prvih 10 minuta susreta, uspeo je Kijelini koji je pogodio mrežu španskog golmana nakon odbijene lopte iz slobodnog udarca.

I u drugom delu susreta je španski napad delovao bezidejno, ali je "Furija" uspela da stvori nekoliko izglenih prilika, no to nije bilo dovoljno da se savlada večeras raspoloženi Đanluiđi Bufon. Italija je stvorila dve veoma dobre šanse u nastavku, a u sudijskoj nadoknadi vremena, nakon brze polukontre, Gracijano Pele je iskoristio dobar centaršut Matea Darmijana i lako savladao de Heu koji je bio nemoćan da bilo šta uradi.

Španija nije uspela da odbrani titulu prvaka Evrope i da osvoji treći takav naslov zaredom, a Italijani će sasvim zasluženo na reprezentaciju Nemačke u četvrtfinale.

Iako iznenađenje po svetskim kladionicama, tim Antonija Kontea će na "Pancere" u bitku za polufinale, a prema dosad viđenom, Italija se ne može smatrati autsajderom, bez obzira ko stoji nasuprot njih.