Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
EURO: Konačan rasplet grupe A

Dimitri Paje sa saigračima proslavlja gol protiv Albanije/ Foto: mirror.co.uk

EURO: Konačan rasplet grupe A

Igri domaćina očito ne pomaže veliki pritisak, a za pretpostaviti je da Dešamova ekipa neće mnogo kalkulisati i da će igrati na pobedu.

Sport
Autor: NB

Večeras od 21 čas sastaju se Francuska i Švajcarska, te Albanija i Rumunija. Po završetku tih mečeva, znaće se koje dve reprezentacije idu među 16 najboljih na "EURU".

Rumunija je u dosadašnja dva meča osovjila jedan bod, iako je u prvom meču protv Francuske imala pozitivan rezutat sve do 88. minuta. Njihov žal je utoliko veći jer su vodili i protiv Švajcarske, ali na kraju su uzeli samo bod iz tog meča. Albanija je obe utakmice izgubila be datog gola - 1:0 protiv Švajcaraca, te 2:0 u meču sa "Galskim petlovima". Rumuni bi u slučaju trijumfa imali realne šanse za prolaz u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe i potajno se nadati ubedljivoj pobedi Frnancuza nad Švajcarcima. Ukoliko domaćin turnira pobedi Švajcarsku sa golom razlike, trijumf Rumunije sa dva ili više golova razlike, doveo bi naše istočne susede na drugo mesto A grupe.

Albanski tim će igrati za čast i pokušaće da pomrsi račune Rumunima, uz veru da bi im večerašnja potencijalna pobeda mogla obezbediti etiketu "lakog luzera" i prolaz dalje.

Francuska nije pokazala mnogo u prve dve utakmice, ali ima maksimalnih 6 bodova i obezbeđeno mestu među 16 najboljih. Igri domaćina očito ne pomaže veliki pritisak, a za pretpostaviti je da Dešamova ekipa neće mnogo kalkulisati i da će igrati na pobedu.

Švajcarska ima četiri boda nakon dve utakmice. Primetno je da imaju problema sa realizacijom, o čemu svedoči podatak da su postigli po jedan gol u mečevima sa Rumunijom i Albanijom. Bod na večerašnjem susretu sa Francuzima im donosi sigurno drugo mesto, pobeda prvo, a u slučaju poraza bi mogli biti i treći. Ne treba sumnjati u to da će Švajcarci dati sve od sebe da trijumfuju večeras, a to podrazumeva mnogo bolju igru u odnosu na prve dve utakmice koje su dosad odigrali.

Tabela uoči poslednjih mečeva grupe A:

Francuska 6

Švajcarska 4

Rumunija 1

Albanija 0