Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
EURO: Mogu li Hrvati, Poljaci i Nemci do prvih pobeda?

Nemačka fudbalska reprezentacija/ Foto: dw.com

EURO: Mogu li Hrvati, Poljaci i Nemci do prvih pobeda?

Svestki prvaci dolaze na EURO sa podmlađenjim sastavom, ali i sa nekim dobro poznatim velikanima najvažnije sporedne stvari na svetu, kao što su Manuel Nojer, Mesut Ozil, Bastijan Švajnštajger i Tomas Miler.

Sport
Autor: NB

Danas je treći dan Evropskog prvenstva u fudbalu. Sastaju se Hrvaska - Turska, Poljska - Severna Irska i Nemačka - Ukrajina.

Jedini meč grupe D koji će biti danas odigran jeste susret Hrvatske i Turske. Svetske kladionice ulogu favorita prepuštaju Hrvatima, koji tradicionalno dobro igraju na velikim takmičenjima, a i ser Aleks Ferguson je u prognozi EP-a rekao da baš tu reprezentaciju vidi kao potencijano iznenađenje na EURU.

Ono što je sigrno najjače oružje našeg zapadnog suseda, jeste vezni red koji predvode vedete Real Madrida i Barselone, tj. Luka Modrić i Ivan Rakitić, a kao potencijani problem "vatrenih" postavlja se pitanje odbrambene linije. U današnjem susretu, dosta će zavisiti i od napadača, pogotovo Marija Mandžukić, koji je bio jedan od najboljih strelaca prošlog EP-a.

Turska danas ima ulogu blagog autsajdera, ali sjajni pojednici kao što su Arda Turan, Nuri Sahin i talentovani Hakan Čalhanoglu bi mogli da pomrse račune ekipi Hrvatske. Meč između Turske i Hrvatske počinje od 15 časova.

U prvoj utakmici grupe C se sastaju Poljska i Severna Irska. Poljaci su izraziti favoriti, a dosta toga će zavisiti od Roberta Levandovskog, koji je najveća zvezda tima. Idealna prilika da Severna Irska pokaže da nije pukom slučajnošću na EURU jeste upravo prvi meč sa Poljacima, ali pitanje je koliko će oni moći da se nose sa talentovanijom ekipom od sebe, kao što je poljski tim. Početak meča je zakazan za 18 časova.

Poslednji meč dana kao i prvog dela grupe C počinje od 21 čas, a sastaju se reprezentacije Nemačke i Ukrajine. Ukrajinci će svesno prepustiti ulogu favorita "Pancerima", koji su svetski prvaci i jedni od najvećih favorita za osvajanje ovog takmičenja.

Nemci će se oslanjati na svoju prepoznatljivu pas igru sa dosta trčanja, dok je za pretpostaviti da će Ukrajinci svoje šanse tražiti iz kontra napada i prekida. Svestki prvaci dolaze na EURO sa podmlađenjim sastavom, ali i sa nekim dobro poznatim velikanima najvažnije sporedne stvari na svetu, kao što su Manuel Nojer, Mesut Ozil, Bastijan Švajnštajger i Tomas Miler.