Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Hrvati lete posle pobede nad Španijom: Mi smo sada favoriti

Foto: lokalno.mk

Hrvati lete posle pobede nad Španijom: Mi smo sada favoriti

Inijesta i ekipa nisu vanzemaljci, na nas se mora ozbiljno računati, poručuju hrvatski igrači nakon preokreta i sjajne pobede nad Španijom

Sport
Izvor: B92.net

Fudbaleri Hrvatske puni su samopouzdanja nakon preokreta protiv Španije i osvajanja prvog mesta u grupi.

Hrvatska je gubila od trećeg minuta od aktuelnog prvaka Evrope, ali je u nastavku okončala niz "Crvene furije" od 14 utakmica bez poraza na EP.

- Bilo je teško protiv njih, ali pokazali smo da smo bolji, pokazali smo odličnu igru, imali smo svežinu i pokazali smo da smo rame uz rame sa velikanima. To što su igrali u najjačem sastavu, pokazaje šta i drugi misle o nama. I to zasluženo. Veliki smo favoriti ovog takmičenja - smatra strelac prvog gola Nikola Kalinić.

Selektor Čačić je izveo kombinovan stastav u Bordou sa petoricom mladih igrača, a jedan od njih bio je Marko Rog.

- Bio sam presrećan kada mi je selektor dao priliku, a sada sam još srećniji. Bio sam koncentrisan na fudbal, trema je trajala pet minuta. Inijesta i ekipa? Izgleda da baš i nisu vanzemaljci. Osveženje ekipe pre nokaut faze, a sada tek izgleda da idemo daleko. Bila je ovo čudesna veče, usrećili smo navijače - rekao je Rog.

Šansu je dobio i Marko Pjaca koji je takođe pun samopouzdanja nakon ovog meča.

- Drago mi je da smo pokazali da se na nas može računati, ušli smo bez kompromisa, igramo odličan fudbal, igramo veoma lepo i nikoga se ne smemo plašiti! Euforija? Imamo veru, znamo da možemo mnogo, ali ne smemo se zanosiiti i onda će biti sve u redu - rekao je Pjaca.