Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
HRVATSKA: Prvu medalju za Srbiju osvojio Hrvat

Foto: OKS

HRVATSKA: Prvu medalju za Srbiju osvojio Hrvat

Hrvatski mediji preneli su vest da je Davor Štefanek, koji je osvojio prvu medalju za Srbiju, u stvari Hrvat.

Sport
Izvor: Sputnjik

Gotovo svi hrvatski mediji, među kojima i najveći „Jutarnji“ i „Indeks“, istakli su da je očito da Štefanek nije Srbin i da je osvojio bronzanu medalju!?

Tridesetogodišnji momak iz Subotice osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom na Olimpijskim igrama u Riju, prenosi B92.

Štefanek je u finalu pobedio Jermena Migrana Arutjunjana. Meč je završen rezultatom 1:1, ali je srpski rvač slavio jer je poslednji uzeo poen.

„Davor Štefanek rođen je u Subotici i po prezimenu je očito da nije Srbin. Ali, 32-godišnji rvač logično svojom domovinom smatra rodnu zemlju, gdje je proveo cijeli život i u kojoj je 2014. proglašen sportašem godine“, navodi „Indeks“ koji, osim greške u vezi sa medaljom, nije upućen da je Subotičanin dve godine mlađi nego što kažu.

Takođe, zanimljiv je izbor fotografije ovog portala, a vredi podsetiti da je srpski rvač prvu rvačku medalju posle 32 godine proslavio sa podignuta tri prsta.

„Hrvač Davor Štefanek (32), hrvatskog je podrijetla, rođen u Subotici, a kolajnu je osvojio u kategoriji do 66 kg“, dodaje „Jutarnji“.