Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Hrvatska vlada osudila ponašanje huligana u Francuskoj

Foto: bleacherreport.com

Hrvatska vlada osudila ponašanje huligana u Francuskoj

Predsednik tehničke vlade Tihomir Orešković sazvao hitne konsultacije povodom jučerašnjeg divljanja hrvatskih navijača na meču protiv Češke

Sport
Izvor: Tanjug

Hrvatska vlada osudila je danas nerede hrvatskih huligana na fudbalskoj utakmici EP u Francuskoj istakavši da je odlučna u nameri da se huliganstvo i nasilje na sportskim terenima najdrastičnije kazni i suzbije.

Takođe je najavila da će u ponedeljak biti održan radni sastanak na kojem će se razmotriti načini rešavanja ovog problema.

Predsednik tehničke vlade Hrvatske Tihomir Orešković održao je danas hitne konsultacije s ministrom unutrašnjih poslova Vlahom Orepićem, ministrom pravosuđa Antom Šprljom te ministrom nauke, obrazovanja i sporta Predragom Šustarom povodom nereda koji su se dogodili na fudbalskoj utakmici Evropskoga prvenstva u Francuskoj, održanoj u Sent Etjenu između reprezentacija Hrvatske i Češke.

"Vlada Hrvatske koja najoštrije osuđuje i ovaj posednji huliganski izgred, poslaće jasnu poruku počiniteljima i rušiteljima međunarodnog ugleda Republike Hrvatske da neće biti taocem njihova divljačkog primitivizma", kaže se u saopštenju hrvatske vlade.

Kako se navodi, razgovaralo se o mogućnostima hitnih izmena pojedinih odredbi zakona, ali i o potpunoj primeni zakona koji su već na snazi.

Orešković je o tome razgovarao danas sa predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović, prenosi Hina.

Ona je ranije danas predložila hitnu sednicu Vlade zbog nereda huligana.