Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ivanović: Neophodno jedinstvo na putu ka SP u Rusiji

Foto: FSS

Ivanović: Neophodno jedinstvo na putu ka SP u Rusiji

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da su predstojeće prijateljske utakmice sa Kiprom, Izraelom i Rusijom veoma bitne kako bi se tim uigrao pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Sport
Izvor: Tanjug

"Očekuju nas jako važne utakmice, jer bi trebalo da se uigramo, prihvatimo zahteve selektora i spremno dočekamo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Svi želimo isto i učinićemo sve da dođemo do cilja", rekao je Ivanović na okupljanju reprezentacije u Staroj Pazovi.

Fudbaler londonskog Čelsija ističe da je neophodno jedinistvo jer samo tako može da se obezbedi plasman na prvenstvo sveta u Rusiji.

"Samo zajedno možemo do cilja, da svi dišemo kao jedan. Odabir gradova prijateljskih utakmica je dobar, raduje me da igramo u unutrašnjosti. Da Srbija bude uz nas u sredu u Užicu, a onda u Novom Sadu", poručio je Ivanović, uz konstataciju da su na spisku Srbije trenutno najbolji igrači.

Prema njegovim rečima selektor Slavoljub Muslin predočio je igračima zahteve na prvom sastanku.

"Upoznao nas sa nekim stvarima i zahtevi su jasni. Na svima nama je da naredne dve nedelje iskoristimo na najbolji mogući način. O njemu kao treneru i čoveku mislim sve najbolje", zaključio je Ivanović, koga je Muslin svojemeno dočekao kao trener u Lokomotivi prilikom transfera iz OFK Beograda.

Reprezentativci Srbije protiv Kipra igraju 25. maja u Užicu, potom šest dana kasnije rival je Izrael u Novom Sadu, pre nego što ovu akciju završe 5. juna u Monte Karlu u meču sa Rusijom.