Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KAKVA NOĆ U RIJU Još DVE medalje za Srbiju i nastavak lepe TRADICIJE

Foto: OKS

KAKVA NOĆ U RIJU Još DVE medalje za Srbiju i nastavak lepe TRADICIJE

Neverovatnu noć imali su naši sportisti sinoć na olimpijadi.

Sport
Autor: NB

Srbija je od sinoć bogatija za još dve olimpijske medalje, jednom srebrnom i jednom bronzanom. Naši takmičari sinoć su dominirali na borilištima u Riju.

Tekvondistkinja Ivana Bogdanović na putu do medalje počistila je dve protivnice, od kojih je jedna dvostruka olimpijska šampionka. U finalu je ipak izgubila od Korejke Sui Kim rezultatom 7:6. Ona je za Srbiju osvojila srebrnu medalju, a Tijana, koja je tek postala punoletna pokazala je da joj predstoji duga i uspešna karijera u dresu Srbije.


Foto: OKS

Onda je na red došla ona čije se ime danima spominjalo, najbolja srpska takmičarka u skoku u dalj. Ivana Španović. Ivana je oduševila svojim nastupom u finalu. Ona je skokom od 7,08 metara oborila lični rekord i osvojila bronzanu medalju. Ivana je najbolje skočila u petoj seriji, ali to nije bilo dovoljno da se sa trona skinu Amerikanke. Ipak, njoj niko ništa ne može zameriti, pomerila je granicu svojih mogućnosti i osvojila medalju i donela radost u Srbiju.


Foto: OKS

Za kraj večeri, nastavljena je tradicija, a tradicija je da Srbija pobeđuje Hrvatsku na velikim takmičenjima u košarci. Rezultat u krajnje neizvesnom meču bio je 86:83 (20:19, 12:19, 34:14, 20:31). "Orlovi" su se plasirali u polufinale i igraće sa Australijom u borbi za finale.


Foto: OKS

Juče je pored medalja ostvareno tri plasmana u finalna takmičenja. U sva tri plasirali su se kajakaši, dok se Amerla Terzić na 800 metara plasirala u polufinale. Naš desetobojac Mihail Dudaš posle pet disciplina zauzima 13. poziciju.