Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Karadžić: Četiri puta smo sprečili ulazak Kosova u UEFA, sledi nova borba

Tomislav Karadžić/ Foto: youtube printscreen

Karadžić: Četiri puta smo sprečili ulazak Kosova u UEFA, sledi nova borba

Uz velike napore četiri puta smo uspevali da sprečimo ulazak Kosova u UEFA i veliku nepravdu. Sada je pred nama delikatna situacija, znatno teža nakon šamara koji smo dobili od Međunarodnog olimpijskog komiteta , izjavio je Tomislav Karadžić

Sport
Izvor: FSS

Predsednik FSS Tomislav Karadžić je danas rekao da će se organizacija koju on predvodi “svim snagama boriti da Kosovo ne bude primljeno UEFA”. Kongres UEFA, na kome će se diskutovati o prijemu i članstvu Kosova, zakazan je za 3. maj u Budimpešti.

- Od 2012. godine Fudbalski savez Srbije se svim legalnim pravnim sredstvima snažno bori protiv pokušaja da samoproglašena država Kosovo postane članica UEFA. Uz velike napore četiri puta smo uspevali da zahtev za prijem skinemo sa dnevnog reda i sprečimo veliku nepravdu. Sada je pred nama ponovo veoma delikatna situacija, ali znatno teža posle šamara koji smo ne tako davno dobili od Međunarodnog olimpijskog komiteta. MOK je pod svoje okrilje primio samoproglašenu državu Kosovo i tako otvorio vrata ostalim organizacijama da to isto učine.

- Druga situacija koju našu borbu čini znatno težom i neizvesnom, jeste prijem Gibraltara u UEFA, posle spora koji je dobio na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Iako se radi o zemlji koja nije članica Ujedinjenih nacija, što je uslov da postane deo UEFA, Gibraltar je sudskim putem uspeo da postane 54 član Evropske kuće fudbala.

- Gibraltar je sada dobio i spor sa FIFA, a to znači da će uskoro postati i član Svetske fudbalske federacije. Bez obzira na sve ove veoma otežavajuće okolnosti i činjenicu da su mnoge zemlje Evropske unije, članice UEFA, priznale samoproglašenu državu Kosovo, Fudbalski savez Srbije će učiniti sve što je u njegovoj moći da i ovaj put sakupi dovoljan broj glasova kako bi još jednom sprečio prijem Kosova u UEFA. U prilog nam ide i činjenica, da bi odluka o prijemu Kosova izazvala velika previranja u regionu i šire, a zatim i otvorila Pandorinu kutiju širom Evrope. Nije tajna da „slučaj Kosovo“ nije usamljen - rekao je TomislavKaradžić za sajt FSS.