Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Klubovi Premijer lige već potrošili 562 miliona evra

Foto: footyheadlines.com

Klubovi Premijer lige već potrošili 562 miliona evra

Revizorska kuća "Deloitte" očekuje da će do kraja prelaznog roka biti probijena granica od milijardu evra

Sport
Izvor: RTCG

Klubovi engleske Premijer lige potrošili su 475 miliona funti (562,6 miliona evra) od 1. jula, kada je počeo letni prelazni rok, saopštio je "Deloitte", koji se bavi poslovnim analizama.

Englezi su u prvih mesec dana prelaznog roka ovog leta potrošili manje nego prethodne godine, kada su premijerligaši potrošili 515 miliona funti (oko 610 miliona eura).

U celom prošlogodišnjem letnjem prelaznom roku potrošili su 870 miliona funti (oko milijardu evra).

U do sada potrošeni iznos nije uključen transfer Leroja Sanea iz Šalkea u Mančester siti, vredan 37,5 miliona funti (oko 44,3 miliona evra).

Deloitte predviđa da će do kraja prelaznog roka premijerligaši potrošiti više od milijardu funti. Konačnom iznosu veliki doprinos bi mogao dati Mančester junajted koji je najavio transfer Pola Pogbe iz Juventusa, vredan 100 miliona funti (oko 118,5 miliona evra), kao i dolazak štopera Evertona Džona Stounsa u Siti.

Do sad su prednjačili klubovi iz Mančestera. Junajted je ovog leta doveo Henriha Mhitarjana, Erika Bajlija, Zlatana Ibrahimovića (koji je došao bez obeštećenja), dok je Siti doveo Ilkaja Gindogana, Sanea i Nolita...

Čelsi je najviše novca potrošio na dovođenje N'Goloa Kantea iz Lestera, plaćen je 35 miliona eura. I Liverpul je bio aktivan, ali Klop još uvek nije doveo neko zvučno ime. Na "Enfild" su stigli Mane i Vajnaldum, koji su klub koštali 30 miliona evra.

Navijači Arsenala čekaju Vengera i nadaju se da će do kraja prelaznog roka stići neki igrač top klase, a jedini koji se pominje u ovom trenutku je napadač Liona Aleksandar Lakazet.